Ficatul este unul dintre cele mai delicate dar esentiale organe din corp. Produce bila, filtreaza toxinele, transforma proteinele, carbohidratii, vitaminele si mineralele.

Dar cum puteti sti daca va ingrijiti ficatul corespunzator? Uneori, fara a avea habar, adoptati un stil de viata nociv pentru sanatate. Nu v-ati dori sa aflati cum va puteti ingriji mai bine ficatul?

Care sunt factorii ce afecteaza ficatul?

Haideti sa ne uitam la cateva obiceiuri ce dauneaza ficatului.

1. Consumul excesiv de alcool
Consumul in exces al alcoolului este una dintre cele mai comune cauze pentru starea deplorabila a ficatului. Cantitatile in exces de alcool vor slabi abilitatea acestui organ de a elimina toxinele din corp.

Fenomenul apare deoarece ficatul este distras de la functiile sale principale si se axeaza asupra alcoolului, incercand sa il transforme intr-un compus mai putin toxic; astfel pot aparea inflamarea si boala ficatului gras.

Atunci cand ficatul descompune alcoolul, reactia chimica poate distruge celulele si, dupa o perioada indelungata de consum excesiv de alcool, avariile sa devina permanente, marind riscul de ciroza sau de cicatrizare a ficatului, care duce la pierderea unor functii vitale ale organului.

2. Incarcarea cu sare
Expertii recomanda sa nu consumam mai mult de 2000 pana la 2400 de miligrame de sare pe zi.

Citeste continuarea articolului aici: 4 obiceiuri alimentare ce pot afecta ficatul