Va doriti sa va imbunatati metabolismul si sistemul imunitar? Atunci ar trebui sa evitati anumite alimente care va introduc bacterii daunatoare in intestine.

Mai jos vom expune cateva mancaruri si ingrediente, respectiv modul in care acestea ar putea sa va distruga prima linie de aparare impotriva infectiilor.

6 alimente catastrofale pentru sanatatea intestinelor

1. Indulcitorii artificiali

Indulcitorii artificiali ar putea schimba procesul prin care corpul proceseaza zaharurile, conducand la un nivel ridicat de zahar in sange, un posibil precursor al diabetului. Datorita faptului ca nu contin nicio calorie, acesti indulcitori nu sunt digerati dar totusi, isi fac drum catre tractul gastrointestinal.

Studiile sugereaza ca indulcitorii artificiali au o contributie serioasa in ceea ce priveste ingrasarea. Mai mult, pot favoriza dezvoltarea unor bacterii ce permit caloriilor un efect mult mai direct asupra corpului; calorii care se vor depune pe coapse, abdomen si solduri.

2. Margarina

Stiati ca aceasta alternativa a untului este doar la o molecula distanta de plastic? Facuta in laborator si extrem de procesata, margarina contine grasimi trans despre care s-a descoperit ca pot cauza diferite boli cardiace.

Pentru a feri margarina de transformarea in uleiuri lichide, producatorii o super-pasteurizeaza, o incalzesc, o expun diferitelor gaze si o treateaza cu un catalizator metalic printr-un proces numit hidrogenare. In schimbul acesteia, aveti posibilitatea de a alege un unt natural si sa evitati acel produs chimic ce va omoara bacteriile sanatoase din intestine.

3. Alimentele procesate

Mancarurile procesate si rafinate sunt principalii vinovati pentru un sistem intestinal avariat. Ele includ biscuiti, fursecuri, mezeluri impachetate la rece, chips-uri si mancarea destinata incalzirii la cuptorul cu microunde.

Aceste alimente sunt incarcate cu conservanti, zahar, coloranti si aditivi iar multimea de calorii incluse nu au niciun fel de continut nutritiv, ci mai degraba chimic. Acestea pot duce la un microbiom dezechilibrat si o cascada de probleme de sanatate, incepand cu inflamatii si rezistenta la insulina.

Citeste continuarea articolului aici: 6 alimente care va distrug sanatatea intestinala