
BPV sunt celule de combustibil care folosesc puterea fotosintezei in organismele microscopice pentru a crea electricitate. Un nou concept care foloseste alge modificate genetic este mult mai puternic decat testele precedente si permite chiar si stocarea de energie.
Combustibil din alge
Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au dezvoltat un nou tip de celula de combustibil alimentata prin alge, aceasta fiind de cinci ori mai eficienta decat modele existente, care folosesc plante si alge microscopice.
Nu numai ca noul proiect este mult mai productiv, dar este mai eficient din punct de vedere al costurilor si mai practic de folosit decat modelele anterioare.
Aceste celule de combustibil alimentate prin alge, descrise in jurnalul Nature Energy, formeaza un tip de dispozitiv biofotovoltaic (BFV), astfel devenind celule solare bio.
BPV colecteaza energia solara si o transforma in curent electric prin capacitatile fotosintetice ale unor microorganisme precum algele. Aceasta este o sursa alternativa de energie, fiind atat prietenoasa cu mediul, cat si eficienta din punct de vedere al costurilor.
Versiunea echipei de la Cambridge a utilizat alge modificate genetic, unele care actioneaza mult mai eficient decat in mod normal, minimizand cantitatea de energie disipata fara rost in timpul fotosintezei.
Energie Verde
…
Citeste continuarea articolului aici: Algele modificate genetic ar putea fi cheia pentru celulele solare bio de maine