Stilul victorian caracterizat prin culori intunecate, atmosfera sumbra si surplus de ornamente este recomandat in amenajarea locurilor spatioase precum vilele sau duplexurile.


Insa daca iti doresti neaparat ca decorul apartamentului tau sa se bazeze pe acest stil, poate fi adaptat cerintelor spatiului.

Alege o canapea tapitata, cu picioare gratioase

Designul victorian este caracterizat de piesele de mobilier masive, iar daca vrei ca livingul tau sa para desprins din filmele cu aristocrati indreapta-ti atentia catre o canapea tapitata cu aspect matlasat, cu picioare elegante, atent sculptate in lemn.

Opteaza pentru canapele cu tapiteria realizata din materiale placute la atingere, cum ar fi brocartul, catifeaua sau plusul.

Include franjuri in decor

Un living decorat in stil victorian are nevoie de accesorii cu franjuri. Poti alege o cuvertura cu franjuri, draperii cu franjuri sau perne cu franjuri. Daca ai un lampadar in living room, poti alege un abajur sofisticat, accesorizat cu franjuri colorati.

Indiferent de accesoriile pentru care vei opta, incearca sa creezi un echilibru estetic in incapere, astfel incat sa nu exagerezi cu anumite detalii.

Citeste continuarea articolului aici: Amenajarea unui living modern cu influente victoriene