Borcanele potrivite pentru camara ta

Gama de borcane include articole din sticla pentru conservare, ajutoare practice pentru bucatarie si materiale decorative. Fie ca sunt borcane mici, dragute pentru gemuri sau zacusca, borcane simple sau neobisnuite pentru ketchup, gemuri etc. poti gasi aproape tot tipul de borcane potrivite pentru fiecare proiect de gatit.

In plus fata de borcanele care pot fi umplute cu tot felul de preparate si inchise cu capac, exista si etichete tiparite potrivite pentru creatiile tale.

Borcane cu capac

Borcanele cu capac se caracterizeaza prin tipul special de inchidere; camele din capac ajung sub barele gurii de sticla si astfel inchid borcanul. Spre deosebire de alte tipuri de borcane care nu au filet circumferential, tipurile de borcane cu capac se insurubeaza adecvat.

Pentru a depozita preparate pentru iarna, produsele se pun fierbinti in interior, iar cand se racesc se creaza o presiune negativa in sticla, asa-numitul vid, care apasa capacul impotriva capacului rasucit.

Aceasta caracteristica speciala a borcanelor cu capac, le face atat de populare pentru umplerea manuala acasa. Nu uita de borcanele pentru condimente care pe langa utilitate pot da un design interesanta bucatariei tale.

Sterilizare borcane

Borcanele pot fi sterilizate in apa fiarta pe aragaz sau in cuptor. Tot ce ai nevoie este o cratita mare. Pune apa intr-o cratita mare. Aseaza borcanele deschise si capacele in interior. Borcanele trebuie sa fie complet acoperite de apa.

Adu apa la punctual de fierbere si lasa sa fiarba timp de zece minute. De asemenea, poti steriliza borcane in cuptor. Acest lucru este util daca doresti sa sterilizezi o multime de borcane.

Citeste continuarea aici: Borcanele potrivite pentru camara ta