Atunci cand suntem la serviciu si lucram intr-un birou, toate detaliile si tot ceea ce ne inconjoara, ne ajuta sa ajungem in starea de spirit potrivita pentru a fi productiv.

Este posibil sa nu observam atunci cand suntem acolo, dar cand lucram de acasa, lipsa acestora poate face dificila concentrarea, mai ales daca asociem mediul de acasa cu relaxarea si timpul liber.

In aceeasi masura, ne poate determina sa lucram excesiv si sa uitam sa facem pauze sau sa ne indepartam de ecranul laptopului.

Pentru o amenajare cat mai corecta a spatiului de lucru in interiorul casei, noi ti-am pregatit o serie de sfaturi de care ar trebui sa tii cont pentru a te concentra la fel de bine ca la serviciu.

Alege locul potrivit

Daca ai o camera disponibila, elibereaz-o ca s-o poti transforma in birou. Acesta este, bineinteles, cel mai fericit caz, dar ce faci daca nu ai destule camere? Ia in considerare chiar si cele mai modeste spatii. Un colt de living sau dormitor, balconul sau chiar debaraua pot fi locuri perfecte pentru amplasarea unui birou.

Daca optezi pentru una dintre aceste variante, asigura-ti un iluminat adecvat: lumina naturala, daca este posibil, sau lumina rece, similara celor din birourile corporatiilor, care te ajuta sa te concentrezi.

Achizitioneaza un birou adecvat

Exista birouri de dimensiuni mici, dar care au incorporate multe sertare si rafturi. Este recomandat ca sertarele sa aiba sistem de amortizare. Sunetele bruste pot distruge concentrarea si pot crea o senzatie auditiva neplacuta.

Daca in munca ta iti este suficient un laptop, poti opta pentru un birou ingust, care incape cu usurinta oriunde. Dar daca ai nevoie de mai mult loc de desfasurare, alege unul de dimensiuni mai mari, pe care sa poti aseza la indemana toate obiectele necesare: dosare, agende, imprimanta, monitoare suplimentare, veioza, suport pentru pixuri, etc.

Citeste continuarea aici: Etapele amenajarii unui birou in propria locuinta