Confruntarea cu provocarea interesanta de a decora orice camera din casa noastra este intotdeauna o provocare pe care o acceptam cu un amestec de bucurie si entuziasm febril.

Poate ca aceasta explozie de senzatii este cea care, nu in putine ocazii, ne determina sa comitem un act impulsiv, cum ar fi cumpararea de mobila fara sa masuram, sa calculam sau sa ne gandim, toate acestea avand mult de-a face cu experienta si putin sau deloc cu pasiunea.

Fie ca este un spatiu comun cu zona de living sau o camera separata, livingul este una dintre cele mai versatile incaperi din casa, unde impartasim momente cu familia, mancam, ne uitam la televizor si, uneori, chiar si lucram.

Din aceste motive, este important sa se decida corect distributia si decorarea acestei camere, evitand unele greseli pe care avem tendinta de a le face fara sa ne dam seama.

De aceea, astazi vrem sa iti spunem care sunt greselile pe care nu trebuie sa le faci atunci cand iti decorezi sufrageria. Principalul obiectiv pe care nu trebuie sa-l lasam deoparte este de a face acesta zona practica, functionala si armonioasa.

In acest fel, ne va placea sa fim acolo si chiar sa-l impartim cu familia sau prietenii. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa te gandesti inainte si sa aloci spatiu suficient pentru mobilier si alte secrete pe care ti le vom spune mai jos.

Amplasarea gresita a mobilierului

Mobila lipita de perete este una dintre principalele erori pe care le face toata lumea. Indiferent ca este vorba de coltare de living sau o canapea confortabila, incearca sa oferi camerei mai mult spatiu. Impingand mobilierul pe toti peretii sufrageriei nu vei face decat sa distrugi principiul esteticii.

Vizual, livingul tau nu pare sa „respire”, asa ca incearca sa obtii o zona de conversatie si trage canapeaua mai in fata cu cativa centimetri.

Perdele si draperii mult prea grele

Citeste continuarea aici: Greseli de evitat in amenajarea livingului