Trebuie doar sa mentionezi cuvantul Popeye, iar copiii vor fi bucurosi sa isi manance legumele, in special spanac.

Ei bine, in viata reala, spanacul este, intr-adevar, o leguma minune, fiind considerata a fi printre cele mai bogate cand vine vorba despre varietatea de nutrienti. Haide sa aflam motivele pentru care este plasat printre cele mai bune legume, dar si explicatia din spatele intregii povesti cu Popeye.

Nu numai ca spanacul ajuta oamenii sa devina mai puternici. Ii protejeaza de cancer, boli cardiovasculare, probleme cu oasele, inflamatii si afectiuni oxidative asociate stresului. Astfel, ne putem da seama cat de benefica pentru sanatate poate fi aceasta leguma. Acum, sa detaliem beneficiile.

Fitonutrienti

Pe langa ca reprezinta o buna sursa de vitamine si alte minerale, spanacul contine si anumiti fitonutrienti sanatosi cunoscuti ca flavonoide si carotenoide; din aceste grupe fac parte luteina, beta-carotenul sau zeaxantina. Toate acestea activeaza o protectie antioxidanta in sistem. De aceea, se recomanda salata cu baby spanac, aceasta avand un mare succes in restaurantele vegane.

Mai mult, prin intermediul unor studii recente, s-a descoperit ca spanacul contine o larga varietate de fitonutrienti care functioneaza sub forma de agenti anticancerigeni si antiinflamatori.

Anticancerigen

Datorita flavonoidelor anticancerigene pe care le putem gasi in spanac, unii cercetatori au ajuns sa creeze extracte speciale din aceasta leguma si, actualmente, acele solutii sunt studiate in laboratoare.

Citeste continuarea articolului aici: Spanacul: doza ta de sanatate