Un dormitor prietenos cu mediul inconjurator, decorat cu obiecte realizate din materiale organice, cultivate si crescute natural, fara expunere la substantele toxice periculoase atat pentru tine, cat si pentru mediul inconjurator, este si un dormitor prietenos cu tine.


Cu totii ne dorim un astfel de dormitor eco-friendly si cu siguranta nimeni nu amenajeaza intentionat camera in care se odihneste cu obiecte periculoase pentru sanatate.

Doar ca foarte putine persoane acorda atentie sporita materialelor din care sunt confectionate obiectele din dormitor. Aplica sugestiile de mai jos ca sa amenajezi un dormitor „verde” unde sa te poti relaxa in siguranta la sfarsitul unei zile obositoare.

Foloseste vopsea non-toxica pentru pereti

Nu e suficient sa te gandesti doar la culori cand cumperi vopsele pentru peretii dormitorului. Ca sa fii sigur ca faci o alegere buna trebuie sa te asiguri ca este vorba despre o vopsea ce respecta normele europene si nu contine compusi organici volatili (particule nocive pentru sanatate, care pot cauza afectiuni ale cailor respiratorii sau alergii) in cantitati mai mari decat cele admise, amoniac, metale grele sau hidrocarburi aromatice.

Verifica intotdeauna caracteristicile produsului si orienteaza-te, in principiu, catre vopsele pe baza de celuloza sau alti lianti naturali.

Opteaza pentru lenjerii de pat din fibre naturale

Citeste continuarea articolului aici: Vrei un somn sanatos? Amenajeaza-ti un dormitor eco-friendly