Cel mai vechi covor din lume, Pazryk, are peste 2.000 de ani, este tesut manual din Persia si este considerat a fi una dintre cele mai frumoase tesaturi de acest tip.

Cu toate acestea, modelele de covoare de astazi sunt la fel de bune ca cele vechi, din punct de vedere al frumusetii si calitatii.

De asemenea, au multe functii practice: ajuta la definirea diferitelor zone dintr-o camera si asigura o izolatie termica excelenta. O selectie larga de materiale, culori, modele si dimensiuni iti va permite sa gasesti modelul perfect pentru casa ta.

Cum alegi covoare ieftine perfecte pentru casa ta: material natural vs. artificial

Atunci cand te gandesti ce covor se potriveste pentru camera de zi sau dormitor, acorda atentie mai intai materialului sau. In general, acestea pot fi impartite in doua tipuri:

• din materiale naturale;
• din materiale artificiale.

Ambele modele au avantajele si dezavantajele lor incontestabile, iar pentru a-l alege pe cel potrivit trebuie sa tii cont de preferintele individuale.

Dintre cele naturale, cea mai populara este lana de inalta calitate , care protejeaza perfect impotriva frigului si este placuta la atingere.

O alternativa este bumbacul, care, datorita proprietatilor sale antistatice, nu preia praful din aer. De asemenea, sunt usor de curatat si culorile lor nu tind sa se estompeze. Un covor de matase poate fi cea mai luxoasa alegere.

Datorita fibrelor subtiri, poate fi foarte dens si usor in acelasi timp. Avantajul sau este, de asemenea, un luciu elegant si rezistenta la murdarie.

Pe de alta parte, fibrele artificiale cele mai des utilizate in covoare sunt polipropilena – poliester placut la atingere, imitand perfect lana. De asemenea, merita mentionat despre – cu siguranta nu atat de frumos, dar de viscoza foarte durabil.

Materialele artificiale sunt mult mai usor de ingrijit, sunt mai rezistente la abraziune si sunt cu siguranta o alegere mai buna pentru persoanele care sufera de alergii.

In plus, chiar daca vorbim de covoare copii, aceste trebuie sa fie vesele si de foarte buna calitate.

Covoare cu peri mari sau scurti?

Cand te gandesti ce covor sa alegi, acorda atentie perilor (cu alte cuvinte – fleece). Desigur, moliciunea sa depinde de tipul de materiale. Cu toate acestea, densitatea si lungimea perilor vor fi la fel de importante.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}