Te-ai intrebat vreodata cum sa adaugi o nota de eleganta oricarei camere de zi? Este foarte simplu, alegerea unei masute de cafea potrivita poate schimba instantaneu atmosfera din living.

Fie ca este vorba de o masuta de cafea sau de o masa de dining pentru living, acestea au atat de multe functii si sunt folosite in moduri foarte diverse. Sunt unul dintre primele locuri in care aduna carti, chiar langa o cana de cafea sau un castron pentru gustari pentru copii.

Alegerea mesei potrivite, din punct de vedere al materialului, marimii, formei si caracterului, poate afecta farmecul intregii incaperi.

Ele pot fi o piesa de mobilier importanta intr-o camera sau o piesa de mobilier uitata, nefolosita, care se face praf in fiecare zi in decorul tau, asa ca atunci cand incepi sa cauti, tine cont de ceea ce ai nevoie cu adevarat pentru a gasi cafeaua perfecta pentru masa ta si cei dragi voua.

Aspecte importante inainte de a cumpara o masuta de cafea

Locul de amplasare al masutei

Masutele de cafea din living sunt folosite in moduri diferite, in functie de activitatile pe care le desfasurati in camera respectiva.

Tineti cont de acest lucru, deoarece locul in care sa va plasati masuta de cafea este o parte esentiala a alegerii celei potrivite.

De exemplu, poate vrei o masuta de cafea mai formala in sufragerie, in functie de modul in care o decorezi. Suprafetele mai fragile si delicate, cum ar fi sticla, pot fi folosite in sufragerie.

O masuta de cafea este adesea considerata piesa centrala a unei camere. Daca crezi ca acesta este si cazul tau, atunci stilul, dimensiunea, materialul, finisajul suprafetei si culoarea sunt toate atribute care il fac sa iasa in evidenta si astfel dau tonul pentru intreaga camera.

Materialul masutei

Cel mai evident material care imi vine in minte este cu siguranta lemnul, dar nu trebuie sa fii limitat la lemn. Uita-te la alt mobilier pentru a determina ce material arata cel mai bine.

Acrilul transparent si sticla pot face camerele mici sa para mai deschise. Sticla, acril, metal si piatra arata ideal in camerele moderne.

Lemnurile inchise la culoare precum mahonul sau nucul, sau materialele precum marmura si metalul, arata bine in camerele traditionale. Pielea sau piele artificiala functioneaza bine intr-o varietate de medii si este usor de intretinut.

Luati in considerare durabilitatea si siguranta materialului, mai ales daca aveti copii mici.

Forma masutei

Masutele de cafea sunt disponibile intr-o varietate de forme. Masutele de cafea dreptunghiulare sau ovale sunt potrivite pentru camerele mai mici.

Masutele de cafea patrate sau rotunde sunt potrivite pentru aranjamente mari de scaune. Mesele rotunde sau ovale sunt utile in preajma copiilor deoarece nu au colturi ascutite.

Mesele in forme abstracte, inclusiv forme triunghiulare sau asimetrice, adauga o alta dimensiune aspectului unei camere si completeaza canapele de dimensiuni obisnuite sau piese modulare.

Marimea masutei

Dimensiunea mesei trebuie sa fie proportionala cu celelalte mobilier din camera, in special cu canapeaua. Aspectul si stilul mesei trebuie combinate cu stilul mobilierului, fie el contemporan, contemporan sau traditional.

Alegeti o masuta de cafea care sa nu depaseasca doua treimi din lungimea totala a canapelei. Lucrul important de retinut este sa lasati suficient spatiu pentru picioare in jurul masutei.

Functionalitatea

Nivelul de functionalitate oferit de o masuta de cafea depinde de modul in care doriti sa o utilizati. In timp ce majoritatea masutelor de cafea au o suprafata plana care se sprijina pe o baza, multe ofera caracteristici suplimentare.

Daca aveti nevoie de mai mult spatiu de depozitare, cautati o masuta de cafea cu rafturi, sertare sau compartimente suplimentare. Rotile sunt utile si daca trebuie sa va rostogoliti masuta de cafea dintr-un loc in altul.

Provocarea in alegerea masutei potrivite este sa alegi ceea ce este potrivit pentru tine, convenabil si potrivit scopului. Exista atat de multe optiuni pentru masute de cafea, depinde in totalitate de tine!