Promotiile de sezon sunt oferte speciale, reduceri sau articole in editie limitata legate de un eveniment din timpul anului.

Ce castigati cumparand la promotii de sezon

Acesta poate fi o anumita sarbatoare, cum ar fi Craciunul sau o zi anume, de exemplu, promotia „Ziua Femeii la CCC”. De asemenea, exista promotii intr-o anumita perioada a anului, cum ar fi sezonul de primavara-vara sau toamna-iarna. 

Pentru consumatori, beneficiul principal al promotiilor de sezon este acela de a economisi la cumparaturi. Totusi, nu toate promotiile de sezon vin cu reduceri. Avantajul poate fi de alta natura, de exemplu puteti achizitiona produse unice sau articole pe care altfel nu le-ati putea obtine. Poate fi vorba de o editie de lux sau editie de colectie, de exemplu cartile in editii speciale, limitate numeric, legate uneori manual si semnate de autori.

Astfel de promotii de sezon cu articole in editie limitata pot include  jocuri video sau muzica si filme, de exemplu Robin Hood Editie limitata DVD de la Altex, dar si masini sau vinuri, printre alte produse. 

Portalul de cashback Tipli va da posibilitatea sa urmariti in timp real promotiile in desfasurare.

In unele cazuri, aceste promotii de sezon va ofera diverse sanse de a face achizitii diferite de cumparaturile de zi cu zi, cum ar fi o combina frigorifica sau o masina de spalat.

Promotiile de sezon pot fi dedicate unor zile ale anului, fenomene locale sau alte intamplari importante in viata sociala, care nu sunt considerate sarbatori, dar servesc unui anumit scop.

Un eveniment anual care se deruleaza in Romania este Programul Rabla pentru electrocasnice. La Altex puteti obtine pana la 8 tipuri de vouchere, cate unul pentru fiecare categorie eligibila de produse.

Un voucher este folosit doar pentru un produs, in etapa dedicata. Acest tip de promotie se poate numara printre acelea cu oferte menite sa reduca cheltuielile, desi nu poate fi clasificata ca reducere de sezon.

Reducerile sezoniere reprezinta, in principal, reducerile acordate cumparatorilor timpurii sau in afara sezonului de produse care au perioade de varf de vanzare. Promotiile de sezon pot fi de mai multe feluri si nu sunt intodeauna promotii de reduceri, insa va pot aduce altfel de castiguri.

Tipuri de promotii de sezon in majoritatea magazinelor

Promotiile de sezon se pot imparti in doua categorii – promotii bazate pe timp si promotii bazate pe evenimente. Campaniile promotionale bazate pe timp sunt legate de o perioada anume a anului. De exemplu, sezonul de iarna. Promotiile bazate pe evenimente sunt inspirate de sarbatori singulare, atat traditionale, cat si sarbatori netraditionale, precum promotia „Single Day” sau promotia „Halloween” de la CCC.

Exista mai multe tipuri de evenimente care pot fi considerate o promotie sezoniera. Printre acestea sunt sarbatori tipice, cum ar fi Craciunul, Sarbatorile de Pasti, Ziua Indragostitilor si altele asemenea.

Altele pot fi evenimente anuale. Acestea sunt perioade de timp in care anumite evenimente culturale au loc in mod constant intr-o anumita perioada a anului.