Este important sa se ia in considerare numarul de persoane care vor folosi camera atunci cand se alege o unitate de aer conditionat.

Numarul de persoane va determina tipul de aparat de aer conditionat care trebuie ales si spatiul de care acesta va avea nevoie. Dimensiunea incaperii va determina, de asemenea, de cate unitati aveti nevoie si de cata capacitate va avea fiecare unitate.

Cu cat camera contine mai multe persoane, cu atat mai mare va fi nevoia de racire. Pentru o incapere cu cinci persoane sau mai putin, va fi suficient un BTU mai mic. Dar daca sunt mai mult de cinci persoane, veti avea nevoie de un aparat de aer conditionat cu BTU mare.

Pentru a determina dimensiunea corecta a unitatii de aer conditionat, incepeti prin a masura lungimea si latimea camerei. Daca aveti mai multe incaperi, un sistem split sau o unitate centrala de aer conditionat este ideala pentru biroul dumneavoastra.

Inainte de a achizitiona o unitate de aer conditionat, verificati cerintele electrice ale incaperii. Daca alimentarea cu energie electrica din zona dvs. este prea slaba, este posibil sa aveti nevoie de stabilizatoare.

Acest proces poate costa pana la 3.000 de dolari, asa ca nu uitati sa cereti ajutorul unui expert.

Alegerea dimensiunii potrivite pentru biroul dumneavoastra poate fi un proces complicat. Ar trebui sa luati in considerare toti factorii enumerati mai sus.

Asigurati-va ca achizitionati un model care va functiona cel mai bine pentru spatiul dvs. si se va potrivi spatiului. La urma urmei, acest lucru va va asigura ca obtineti cel mai bun raport calitate-pret. Iar daca aveti intrebari, puteti consulta un inginer de la BOXT pentru a va raspunde la intrebari.

Atunci cand alegeti un sistem de aer conditionat, tineti cont de faptul ca eficienta este esentiala.

Dimensiunea va determina tipul de unitate de aer conditionat de care aveti nevoie. Daca incaperea este mica, sunt suficiente mini aparate de aer conditionat. Mini aparate de aer conditionat au caracteristici de design compact si sunt eficiente din punct de vedere al costurilor.

La fel, daca incaperea este mare, un ventilator mare va fi suficient. Nu este nevoie sa o iei razna cu dimensiunile atunci cand un aparat de aer conditionat mic poate face treaba. Totul consta in gasirea combinatiei perfecte de dimensiune, pret si eficienta.

Locatia este un alt aspect de luat in considerare atunci cand alegeti aparatul de aer conditionat potrivit.

Daca aveti ferestre mari la nord sau la vest, acestea vor lasa sa intre multa caldura in timpul verii. Alternativ, daca aparatul de aer conditionat este amplasat in apropierea ferestrelor mari sau a capetelor inguste ale unei incaperi lungi, ventilatorul ar trebui sa fie controlat cu un super sau un impuls de putere.

Asigurati-va ca plasati aparatul de aer conditionat acolo unde fluxul natural de aer va lucra in favoarea sa. Un aparat de aer conditionat orientat spre usa va trebui sa lucreze de doua ori mai mult atunci cand usile sunt deschise.

Pe langa dimensiuni, trebuie sa luati in considerare si temperatura ambianta a camerei. O modalitate buna de a alege aerul conditionat adecvat este sa masurati dimensiunea camerei in tone metrice.

Cautati o unitate care are un tonaj corespunzator. Aceasta masura va determina capacitatea AC. Unele AC-uri vin cu tonaj si au o anumita dimensiune pentru fiecare camera. Daca biroul dvs. are o camera mare, ar trebui sa alegeti un aparat de aer conditionat care poate face fata cantitatii de caldura din spatiu.